Crowdfunding per l’accés a la terra – Dc. 24 febrer, 15-17h (CET, UTC+1)

Seguim amb el segon seminari del projecte Erasmus + “Establir una plataforma d’aprenentatge per a l’accés dels agricultors a la terra” organitzat per alguns dels membres de la Xarxa Europea per l’Accés a la Terra (Access to Land European Network, A2L).

Aquest cop, comptarem amb la presència de Thomas Kliemt-Rippel. Thomas Kliemt-Rippel forma part de la Cooperativa Kulturland i és cofundador d’OpenCrowdInvest.org, un programari de codi obert per al finançament col·lectiu. Treballa en el camp de la comunicació i va coordinar una de les campanyes més importants de crowdfunding (granja) i d’inversió (terres agrícoles) amb una quantitat total d’aproximadament 1 M €. El Luzernhof és actualment, no només un CSA molt exitós, sinó també innovador en el seu nou model de «compartir la collita per encàrrec». A més a més, Kulturland va comprar terres agrícoles amb 22 granges amb un cost total de 8 milions d’euros.

Thomas Kliemt-Rippel ens explicarà com va anar la campanya de crowdfunding i la idea i conceptualització que hi havia al darrera, les coses que cal fer i les que no quan s’està buscant finançament per terres agrícoles i obtindrem una visió general dels aspectes més rellevants per una estratègia de comunicació per aquest tipus de campanyes.

Si pertanyeu a una organització que promou l’ús de la terra per a projectes agroecològics, si sou pageses, qualsevol agent que promogui accés a la terra amb finalitats agroecològiques o qualsevol persona que vulgueu saber més sobre el tema, us convidem a acompanyar-nos en aquest seminari web!

                                                                    ——————

ETS PAGESA i ESTAS IMPLICADA EN UN PROCÉS DE CROWDFUNDING?

Per tal d’enriquir el seminari i/o altres accions del projecte, ens agradaria identificar pageses que hagin participat en un procés de crowdfuding com a beneficiàries directes o indirectes. Això ens permetrà tenir una visió més completa sobre el procés de finançament col·lectiu i entendre millor les expectatives i els contratemps de les pageses. Si és el vostre cas i us ve de gust participar, podeu escriure-li al Hannes: hannes.gerlof@agronauten.net

CONEIXES ALGUNA INICIATIVA DE CROWDFUNDING RELLEVANT?

També en la línia d’aprofundir en aquest tema, estem buscant campanyes de crowdfunding exitoses en el context de l’agroecologia. Més enllà d’això, també busquem altres tipus d’iniciatives de recaptació de fons amb èxit, dirigides a públics específics (com ara persones riques, empreses, etc.) o utilitzant altres canals/formats. Si en coneixeu algun, podeu dir-li al Hannes altre cop: hannes.gerlof@agronauten.net

                                                                 ——————

L’assistència al seminari és gratuïta, però cal registrar-se al següent enllaç: https://forms.gle/L1jjM8K4qz5YbPox8. Us enviarem l’enllaç al seminari, el dia abans del seminari, en cas que us inscriviu. Cada seminari web durarà entre 1h30min i 2h i serà en anglès.

Desplaça cap amunt