Una guia per començar iniciatives i estratègies per l’accés ala terra – Dc. 24 març, 15-17h (CET, UTC+1)

Continuem amb el tercer seminari del projecte Erasmus + “Establir una plataforma d’aprenentatge per a l’accés dels agricultors a la terra” organitzat per alguns dels membres de la Xarxa Europea per l’Accés a la Terra (Access to Land European Network, A2L).

Aquest cop, us presentarem la guia publicada per la Xarxa Europea per l’Accés a la Terra:  Access to land for agroecological farmers: a guide for setting up a land initiative and developing a land strategy”.

Aquesta guia té com a objectiu donar suport a la creació i el desenvolupament d’iniciatives per facilitar l’accés a la terra a la pagesia agroecològica.
La guia reuneix l’experiència de diverses organitzacions similars a tot Europa i té com a objectiu ajudar a fer-vos les preguntes adequades i oferir-vos exemples i maneres de construir una iniciativa que correspongui a les vostres necessitats i capacitats.

La primera part de la guia estableix els aspectes pràctics que s’han de tenir en compte al posar en marxa una organització que treballi per l’accés a la terra, des de la definició d’objectius fins a la planificació empresarial, la forma jurídica i la governança.  La segona part aporta informació més avançada sobre com desenvolupar activitats per l’accés a la terra, comprar terres i treballar amb les pageses. Ofereix informació sobre com treballar amb propietaris de terres, tant públics com privats, i com involucrar les comunitats locals. S’inclouen experiències de membres de la xarxa Access to Land i d’altres, que ofereixen consells pràctics i inspiració. Finalment, la guia també introdueix un enfocament de custòdia del territori o de conservació de la natura.

Si formeu part d’un grup de persones llest per començar amb una iniciativa d’aquest tipus, si teniu una entitat jove que ja hi treballa o formeu part d’una organització amb diversos anys d’experiència i voleu ampliar les vostres activitats, creiem que aquest webinar us ajudarà a assolir la vostra missió.

                                                                 ——————

L’assistència al seminari és gratuïta, però cal registrar-se al següent enllaç: https://forms.gle/L1jjM8K4qz5YbPox8. Us enviarem l’enllaç al seminari, el dia abans del seminari, en cas que us inscriviu. Cada seminari web durarà entre 1h30min i 2h i serà en anglès.

Desplaça cap amunt