Espai Test Agrari de Gandesa

BUSQUEM PASTORS i pastores per l'espai test agrari de gandesa

El període de sol·licitud per realitzar el test d’activitat a l’Espai Test Agrari de Gandesa,  s’obrirà el 27 de novembre del 2023 i es tancarà el 22 de desembre del 2023 a les 22h.

Visita a l’Espai Test Agrari de Gandesa – 16 de desembre a les 11h

El dissabte 16 de desembre a les 11h del matí es farà una visita a l’Espai Test de Gandesa per tal de poder veure les instal·lacions i part dels terrenys on es pasturarà. Totes les persones que estigueu interessades en participar en l’Espai Test de Gandesa, us recomanem que assistiu a la visita per tal de tenir una millor idea de com funcionarà l’Espai Test. La inscripció a la visita és obligatòria i s’ha de fer a través d’aquest enllaç abans del dia 14 de desembre a les 22h.

Informació sobre l'Espai Test Agrari de Gandesa

 L’ Espai Test Agrari de Gandesa facilitarà a la/les persona/es seleccionada/es cobertura legal pel desenvolupament de
l’activitat, l’accés a una finca pasturable, eines i materials, un ramat i acompanyament tècnic i empresarial. Es preveu una estada mínima per part de la/les persones emprenedores de 2 anys i fins a 3,5 anys amb una prorroga d’1 any si es creu necessari i està justificat. La data d’inici del test tindrà lloc a partir de dos mesos després de la finalització del procés de selecció i serà acordat amb la o les persones seleccionades.

Aquesta iniciativa va adreçada a aquelles persones que ja tinguin una formació i/o experiència prèvia en ramaderia extensiva i vulguin testar l’activitat ramadera i la viabilitat d’un projecte individual o grupal. També s’espera que puguin testar les seves pròpies capacitats i competències en un entorn favorable capaç de facilitar una futura incorporació agrària amb major solidesa i garanties de continuïtat.

L'objectiu dels Espais Test Agraris és promoure la incorporació progressiva de persones al sector ramader per tal d’afavorir el relleu generacional agrari, revertir la despoblació, l’envelliment del sector, l’abandonament de terres i explotacions agràries i potenciar models productius sostenibles i socialment justos dins els sistemes agraris locals. Així doncs, va adreçada a aquelles persones que estan plantejant-se la incorporació al sector ramader.

Requisits per poder-hi participar:

 • Tenir 18 anys com a mínim i estar en una situació de legalitat dins del país.
 • Acreditar una formació mínima de 250 hores en ramaderia extensiva, si bé es pot convalidar aquesta formació amb una experiència acreditada d’almenys 1 any.
 • Estar en possessió del permís de conduir B i disponibilitat de vehicle.
 • Disposar de solvència econòmica suficient per realitzar el test d’activitat durant el temps previst del test (és a dir, durant un període d’entre 2 i 3.5 anys, prorrogable un any més si es justifica). Veure Annex III. Solvència econòmica.
 • Elaborar un pla d’empresa adaptat a les característiques de la finca. Veure Annex IV. Pla d’empresa.
 • En cas de projectes col·lectius, disposar d’un Pla d’organització de l’activitat. Veure Annex V. Pla d’organització de l’activitat.
 • Lliurar una fiança de 1.500€ per persona que serà retornada a la seva fi si es compleixen les
  condicions

Documentació per descarregar

 • Bases de la Convocatòria

  Descarrega't les bases de la convocatòria de persones emprenedores en el sector agroramader per fer una prova d'activitat dins el projecte Espai Test Agrari de Gandesa

Sol·licitud

El període de sol·licitud per participar a l'Espai Test de Gandesa s'obrirà el 27 de novembre del 2023 i  es tancarà el 22 de desembre del 2023 a les 22h.

Vídeo: Què és un espai test agrari?

Desplaça cap amunt