SERVEIS

Serveis a l'administració

Cada vegada més, les administracions, propietàries de masses forestals, s’interessen per l’ús de ramats per mantenir els boscos amb poca matèria combustible. Aquesta necessitat lliga a la perfecció amb els interessos de les persones que s’estan formant tant a l’Escola de Pastors, com aquelles que cursaran el mòdul en silvopastura per la prevenció d’incendis i la gestió del paisatge. Posar en contacte aquesta demanda amb les persones capacitades per dur a terme la pastura en boscos i franges de protecció i perímetres de protecció prioritària és important i suposa una oportunitat per a crear llocs de treball i diversificar la renda per aquelles persones que es dediquen a la ramaderia.

Per tal de fer-ho volem crear una base de dades amb, per una banda, aquelles administracions que estiguin interessades en utilitzar animals de pastura per reduir la massa combustible, i per altra banda, els professionals de la ramaderia capacitats per a la silvopastura, que estiguin disponibles per a treballar per a administracions. Tot seguit es facilitarà un espai de trobada entre uns i altres.

En aquelles ocasions en que hi hagi entesa entre l’administració i el ramader/a es podrà realitzar, si així ho demanen les dues parts, un acompanyament pel que fa al tipus de contracte o conveni, les necessitats d’equipaments i instal·lacions que han d’oferir i en la sol·licitud d’ajudes per sufragar la despesa d’infraestructures quan aquestes estiguin disponibles.

També oferim la diagnosi del potencial per la silvopastura d’aquelles zones en les que estigui interessada l’administració a fer pasturar per tal de saber les necessitats que tindria una explotació

Guia per a la implementació de projectes silvopastorals

  • Guia amb els conceptes bàsics a tenir en compte per la implantació de projectes de silvopastura per la prevenció d’incendis dirigida a les administracions.

 Plecs de condicions tècniques per a l'administració

  • Plec de condicions tècniques per a la contractació del servei de guarda de ramats a muntanya.
  • Plec de condicions tècniques per a la contractació del servei de silvopastura per a la prevenció d’incendis.
Desplaça cap amunt