El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va promoure la redacció d’un document de treball anomenat “Bases per al desenvolupament d’un Pla Estratègic de la Ramaderia Extensiva a Catalunya 2021-2030″ a finals del 2020.
El document recull un primer esborrany tècnic de per on podia anar el futur Pla Estratègic i un diagnòstic preliminar sobre la situació de la ramaderia extensiva a Catalunya. També incorporava els criteris de disseny d’un ampli procés de participació i algunes accions que dins d’un programa pilot ja es podrien posar en marxa durant el 2021.
A la tardor del 2021, es va impulsar un procés participatiu per contrastar el document, millorar-lo i completar-lo, incorporant la visió i les propostes del sector.

En aquests moments, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural està acabant d’elaborar les propostes concretes que han de formar part del Pla Estratègic per la Ramaderia Extensiva a Catalunya 2021-2030, prenent com a base els resultats del procés participatiu que va tenir lloc entre el setembre i el desembre del 2021.

Documentació del Procés Participatiu

Informe final del procés participatiu per l’elaboració del Pla Estratègic per la ramaderia extensiva a Catalunya 2021-2030

Trobareu més informació sobre el procés participatiu a la web https://participa.gencat.cat/processes/PEREC

Annex II. Fulletó amb el calendari de les sessions
Previous slide
Next slide
Annex III. Resum de la sessió de contrast del diagnòstic

La sessió de contrast del document Bases del Pla Estratègic de la Ramaderia Extensiva a Catalunya 2021-2030 es va realitzar el 18 d’octubre del 2021. En aquesta sessió es va contrastar i complementar els document de base amb les aportacions de les persones clau del procés.

Annex IV. Recull agregat de les respostes al qüestionari en línia.

Des del dia de la sessió informativa (20 de setembre 2021) fins que van finalitzar les sessions territorials (11 de novembre 2021), es va obrir, al portal participa, un qüestionari de contrast del diagnòstic. El qüestionari tenia un total de 13 preguntes i les respostes es troben en aquest document annex.

Annex V. Resum de les sessions territorials

Aquests informes recullen les aportacions fetes durant les diferents sessions territorials. Els resultats d’aquestes sessions es complementen amb les aportacions rebudes a través del qüestionari en línia i de la sessió de contrast de diagnòstic.

Annex VI. Resum de les sessions de debat per eixos

Aquests informes recullen les aportacions fetes durant les sessions participatives per eixos, que es van celebrar per videoconferència.

 Sessió informativa – 20/09/21

Sessió informativa sobre el desenvolupament del procés participatiu que tindrà lloc la tardor del 2021 per elaborar el Pla Estratègic de Ramaderia Extensiva de Catalunya. En aquesta sessió s’explica el perquè d’aquest pla estratègic, com s’ha el.laborat el document base, les diferents fases del procés participatiu i com s’hi podrà participar.

DURADA: 49.37 minuts

Desplaça cap amunt