Com avaluar l’impacte ambiental, social i econòmic de les explotacions agroecològiques? – Dc. 27 gener, 15-17h (CET, UTC+1)

Aquest seminari web és el primer del projecte Erasmus + “Establir una plataforma d’aprenentatge per a l’accés dels agricultors a la terra” organitzat per alguns dels membres de la Xarxa Europea per l’Accés a la Terra (Access to Land European Network, A2L).

Presentarem algunes eines que ens permeten avaluar l’impacte ambiental, econòmic i social de les granges agroecològiques, com l’ECODIAG, DIALECTE, Richtig Rechnen o el Diagnòstic de l’agricultura camperola de la FADEAR. Veurem les funcions principals de cadascuna d’ells i els punts forts i les limitacions que presenten.

L’avaluació i la comunicació dels impactes beneficiosos de les granges agroecològiques sobre el territori és  important en els processos d’adquisició de terres i essencial quan ens trobem amb potencials donacions de terres. També és útil pels pagesos, ja sigui per comunicar sobre els beneficis de les seves pràctiques més enllà de la producció d’aliments i per millorar any rere any.

Si pertanyeu a una organització que promou l’ús de la terra per a projectes agroecològics, si sou pageses, qualsevol agent que promogui accés a la terra amb finalitats agroecològiques o qualsevol persona que vulgueu saber més sobre el tema, us convidem a acompanyar-nos en aquest seminari web!

Les eines presentades en aquest seminari web juntament amb algunes altres s’expliquen més en detall en el paquet d’aprenentatge “Farm impact assessment. Methods for evaluating, communicating and improving environmental, social and economic outcomes” que es publicarà properament a la pàgina web de l’A2L.

                                                                 ——————

L’assistència és gratuïta, però cal registrar-se al següent enllaç: https://forms.gle/L1jjM8K4qz5YbPox8. Us enviarem l’enllaç al seminari, el dia abans del seminari, en cas que us inscriviu. Cada seminari web durarà entre 1h30min i 2h i serà en anglès.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top