COVID-19

La paralització del món que vam viure a la primavera i les seves conseqüències encara presents han deixat clara la importància fonamental de la tasca que duen a terme els pagesos i pageses. Mentre tothom es quedava confinat a casa, ells i elles seguien treballant per garantir l’abastiment de tota la població.

Si d’una banda la crisi de la COVID-19 ha fet prendre consciència de la importància de l’agricultura, la ramaderia i la pesca, per un altre, també s’ha posat en evidència la necessitat d’un canvi de model productiu. 

Sens dubte la crisi ocasionada per la COVID-19 és un toc d’alerta per la humanitat per repensar el nostre model de desenvolupament capitalista i altament consumista, així com l’aprofitament intensiu que fem dels recursos  naturals. Es necessita una resposta global. Es necessita un model més proper a l’agroecologia.

Aquest model productiu suposa un enfocament sistèmic que, a més, hem vist com fa possible la realitat d’una Sobirania Alimentària.

En un estudi fet entre diferents entitats vam fer un estudi de percepció de com els petits projectes amb base agroecològica i de proximitat han viscut els primers moments de la pandèmia.

XARXES ALIMENTÀRIES LOCALS EN TEMPS DE COVID-19

Desplaça cap amunt